A japán szupervonatokat is elpusztította a legutóbbi tájfun

2019.11.07. 14:01

A Hagibisz tájfun romokat és jelentős károkat hagyott maga mögött Japában. A pusztítás egyik szimbóluma az a tíz szupervonat lett, amelyek Nagano városa mellett állomásoztak és gyakorlatilag teljesen víz alá kerültek.

A Hagibisz tájfun október 12 és 13 között vonult végig a szigetországon, óránként 225 kilométeres széllökések, esőzések és áradások kíséretében. Gyakorlatilag mindent elpusztított, ami az útjába került és ez lett a veszte annak tíz japán golyóvonatnak is, amelyek Nagano városa mellett várakoztak.

A szerelvények értéke - darabonként - 110 és 135 millió dollár van, szakértők szerint nem lehet őket megmenteni, legfeljebb néhány alkatrészt tudnak majd újrahasznosítani hasznosítani.

illusztrációForrás: AFP/The Yomiuri Shimbun/Koichi Nalamura

A szerelvényeket - ahogyan a képen is látszik - szinte teljesen elöntötte a víz. A szerelvények egyenként 12 utasvagonból álltak.

Összesen tíz vonat ment tönkreForrás: AFP/Str

A tönkrement golyóvonatok a Hokuriku-Sinkanzen vonalon közlekedtek és Tokiót kötötték össze Kanazavával. Komoly problémát jelent az is, hogy ez a 10 vonat jelentette a teljes vonalon közlekedő vonatok egyharmadát, így pótlásuk elkerülhetetlen lesz. Vélhetőleg csak az év végére fog csak teljes kapacitással üzemelni a vonal.