Sörös sampon forgalmazásba kezdtek a brechti (Belgium) Názáreti Miasszonyunk trappista apátság nővérei. Az itteni apácák különböző vallási iskolák, kórházak és más intézmények számára már 1964-óta gyártanak szappantermékeket - írja a Store Insider. A padló-, pipere- és glicerines szappan mellett fokozatosan habfürdővel és samponnal is gazdagodott a repertoárjuk. A termékek márkaneve: TRAPP.

A belgiumi apátságokban a sörfőzésnek köztudottan hosszú évszázadokra visszanyúló hagyománya van. Ugyan mára ez a tradíció számos hasonló komplexumból kikopott, a szintén trappista és szintén belgiumi Westmalle-i Apátságban egyelőre még eleven. A helyi szerzetesek Westmalle Dubbel nevű söre például széleskörű népszerűségnek örvend. Várható volt, hogy az egymáshoz közel felépített és azonos felekezetű rendházak termékei valamikor kölcsönhatásba fognak lépni egymással.

Így született meg a sörös sampon.

 

(Képünk illusztráció, a termékről ide kattintva láthat képet.)

Képünk illusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/Iakov Filimonov/Iakov Filimonov

A készítmény az apácák saját gyártású tisztálkodó szeréből és 10 százalékban Westmalle Dubbelből tevődik össze. Az elegy állítólag természetes hajdúsító hatással bír, attraktív ragyogást kölcsönöz a frizurának, és egészségügyi szempontból a fejbőr is profitál a használatából.

Ez utóbbi tulajdonságát a vegyész- és biomérnökök képzésére szolgáló, Institut Meurice nevű, brüsszeli műszaki egyetem is alátámasztotta.

A sampon a maga területén mindenben megfelel a szigorú és komplex szabályozásnak, mi több, még a francia „Monastic" minőségtanúsító megkülönböztetést is kiérdemelte. Ez a jelzés garanciát jelent arra, hogy a terméket minden kétséget kizáróan kolostori közösségek állították elő.