Elárverezik a híres akciófilm sportkocsiját

gone in 60 seconds / Gone in Sixty Seconds (2000) usa Cinema voiture automobile CAR HORIZONTAL
60 secondes chrono gone in 60 seconds / Gone in Sixty Seconds Year: 2000 - usa Nicolas Cage Director: Dominic Sena
Vágólapra másolva!
Árverésre bocsátják az Eleanort, amely egy igazi legenda az autórajongók körében, és a számtalan replika után itt az egyik eredeti példány, amely a Tolvajtempóban szerepelt. A Shelby Mustang tökéletes állapotban várja a szerencsés vevőjét.
Vágólapra másolva!

A Gone in 60 Seconds (magyarul: Tolvajtempó) című film eredeti verziója még 1974-ben készült, mégis a remake lett az, ami világszerte ismertté tette a sztorit - írja a player.hu. A 2000-ben bemutatott hollywoodi produkcióban olyan sztárok szerepeltek, mint Nicolas Cage, Angelina Jolie, Robert Duvall és Vinnie Jones, de

az igazi főszereplők az autók voltak, köztük is az Eleanor névre hallgató Shelby GT500.

A Mustang terveit Steve Stanford elképzelései alapján Chip Foose készítette, aki azt vázolta fel, hogy Carroll Shelby szerint milyen lenne a tökéletes GT500 az ezredfordulón. A városi legenda szerint Jerry Bruckheimer producer fekete Mustangot szeretett volna szürke csíkokkal, de a fényező végül ennek a fordítottjával állt elő, és Eleanor így vált legendává.

A Tolvajtempó híres sportkocsija, az Eleanor névre keresztelt Shelby GT500 Forrás: Origo

A filmhez összesen 11 autót építettek a hollywoodi Cinema Vehicle Services műhelyében, de köztük csak három volt teljesen működőképes, és ez az egyik.

Nem is akármilyen, hiszen külső és belső felvételekhez, még üldözéses jelenetekhez is használták. Nem túlzás azt állítani, hogy pontosan ez a Mustang tette mindannyiunk álmává Eleanort.

Az autót eredetileg építő Cinema Vehicle Services nemrég teljesen felújította Eleanort, amivel csak 150 kilométert tettek meg, szinte még új állapotban van. Az ötfokozatú kézi váltóval szerelt 5,8 literes V8-as motorja most is képes legalább 300 lóerőre, a csomagtérben található nitrós rendszer pedig még több mint száz lovat dob hozzá a teljesítményéhez.

null

null

Nicolas Cage a Tolvajtempóban még tartott Eleanortól, de az eladója szerint egyáltalán nem veszélyes a gép, amivel akár minden nap el lehet autókázni.

A híres autó január első hetében kerül a Mecum aukciójára,

és egészen biztosan szép összegért talál gazdára, ez ugyanis nem a több száz replika egyike, hanem eredetibb már nem is lehetne.