A Facebook bejelentette, hogy új szolgáltatást indítanak Facebook Pay néven, amely minden, a vállalathoz tartozó platformon elérhető lesz.

A Facebook Pay lehetővé teszi a közösségi oldal felhasználóinak, hogy pénzt küldjenek egymásnak vagy akár fizessenek vele PIN-kód, vagy a biometrikus adataik segítségével. Mark Zuckerberg tervei szerint nem csak a vállalat tulajdonában lévő alkalmazásokon belüli fizetést teszik egységessé, hanem egységessé teszik az üzenetküldést is.

A cégvezető azt is elmondta, hogy az új szolgáltatás többfajta adatot is gyűjt majd a felhasználókról. Ezek közé tartozik a fizetés módja, valamint a fizetés dátuma és a számlázási és kapcsolattartási adatok. Ezek segítségével a Facebook célzott reklámokat is feldob majd a felhasználóknak.

A Facebook Pay már a héten elérhető lesz az Egyesült Államokban a Facebook és a Messenger alkalmazásokon belül, de arról még egyelőre nincs hír, hogy mikor érkezik más országokba a szolgáltatás, valamint arról sem mondtak semmi biztosat, hogy az Instagram és a Whatsapp mikor kapja meg a funkciót.