Zajos siker övezte a régió idei egyik legjelentősebb startup eseményét

Kép az idei rendezvényről
Vágólapra másolva!
Óriási érdeklődés övezte Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb startup networking eseményét, a Hiventures által megrendezett Regional Startup and Innovation Day-t. A rendezvényen jelen volt a Vodafone is, amelynek alapítványa idén is meghirdeti a Vodafone Digitális Díjat.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évek sikerei után idén harmadik alkalommal rendezték meg Budapesten a Startup and Innovation Day-t a Hiventures szervezésében.

A közép-kelet-európai régió legnagyobb startup networking eseményén közel 500 külföldi és hazai startup vett részt.

Az este egyik fénypontja volt a Startup and Innovation Award of Hungary díj átadása, ahol a legkiemelkedőbb startupok és szakemberek négy kategóriában versenyeztek. Az Év Női Startuppere-díjat a wmn.hu weboldal előzetes online szavazása alapján Dr. Balogh-Mázi Mária és 2015-ben alapított újgenerációs munkahely-közvetítő startupvállalkozása, a DreamJo.bs érdemelte ki.

Az idei rendezvény győztes csapata Forrás: Vodafone - Czabán Máté/Czabán Máté

A Startup and Innovation Day keretében került megrendezésre a rendkívül látványos és formabontó Get in the Ring! verseny régiós döntője. A megmérettetés különlegessége volt, hogy

a résztvevő startupok egy ringben mutatták be vállalkozásukat és a versenyfeladatban megadott kihívásra adott megoldási javaslatukat.

Az idei döntősök feladata a világ egyik legjelentősebb gyógyszerfejlesztőjének üzleti problémáit érintő egészségügyi és orvostechnológiai megoldás bemutatása volt.

A tavalyi nagy sikernek köszönhetően a Vodafone Magyarország Alapítvány idén is meghirdeti a Vodafone Digitális Díjat, amelyre várhatóan decembertől lehet pályázni több kategóriában is. A pályázat célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A Vodafone Digitális Díjra olyan kész projektekkel jelentkezhetnek magánszemélyek, cégek és szervezetek egyaránt, melyek továbbfejlesztése a pályázati összegből valósulhat meg.