Eredményes évet zár a budapesti Nagybani Piac

2019.11.13. 06:27

Eredményes évet zár idén a budapesti Nagybani Piac - értesült szerdai számában a Magyar Hírlap az ország legnagyobb termelő és elosztó piacának szezonzáró beszámolójából.

Az év első kilenc hónapjában mintegy 240 ezer vásárlói belépést regisztráltak a piacon, a legtöbben, 145 ezren Pest megyéből érkeztek, majd Fejér és Bács-Kiskun megyéből. A vásárlók száma kevesebb ugyan az előző évhez képest, azonban az ügyfelek jellemzően egyre nagyobb méretű teherautókat vesznek igénybe a vásárolt áru elszállításához.

A termelői belépések száma megközelíti a 130 ezret, ami kismértékű növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A hazai termelők többsége továbbra is Pest (44 ezer belépés) és Csongrád megyéből ( 20 ezer belépés) érkezik a Nagybani Piacra, de jelentősen nőtt a Baranya, Fejér és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a fővárosba utazók száma is.

A Budapesti Nagybani Piac a Nagykőrösi útonFotó: Polyák Attila - Origo

Nyáron továbbra is túlsúlyban voltak a hazai termékek az importtal szemben, a piacon árult szántóföldi és primőráru mind magyar termelőktől érkezett - derül ki a jelentésből.