A Mars a brit piacon bevezeti legnépszerűbb táblás csokoládéjának, a Galaxynak a vegán változatát. Az amerikai cég az első nagy édességgyártó, amely a hagyományos tejcsokoládék mellett immár növényi alapanyagokból készült termékalternatívát is kínál a vásárlóknak.

Az újdonság három ízváltozatban kerül az üzletekbe: narancs, karamell és tengeri só, valamint karamellizált mogyoró. Egyelőre azonban meglehetősen drága lesz, hiszen a 100 grammos kiszerelésért 3 fontot kell fizetni, vagyis kétszer annyit, mint a Galaxy hagyományos változatáért - húzza alá a Guardian írása.
A Mars, amely Nagy-Britanniában a második legnagyobb édességgyártónak számít, több mint fél évet fordított az újdonság kifejlesztésére, amelynek során olyan vegán táblás csokoládét alkottak meg, amelynél mogyorókrémet és rizsszirupot használnak alapanyagként a tej helyett.

null

null

A Galaxy íze, minősége és textúrája a több mint hatvan évvel történt bemutatkozása óta gyakorlatilag változatlan maradt. A Mars a vegán változat kifejlesztésekor arra törekedett, hogy ezt az ízvilágot és minőséget vigye tovább kompromisszumok nélkül.

Az Egyesült Királyságban a vegán édességek forgalma az elmúlt időszakban folyamatosan növekedett, és éves szinten ma már eléri a 10 millió fontot. Ez az összeg azonban eltörpül a 4 milliárd fontra értékelt teljes édességpiacon belül.