November elején megkezdte működését a Tesco első, saját működtetésű északkeleti regionális elosztóközpontja a Polgári Ipari Parkban. Az új egység képes lesz gyorsan reagálni a körzet 16 áruházának igényeire, saját árukészletéből az eddiginél rövidebb idő alatt tudja teljesíteni a szállításokat, amivel javítja a termékek áruházi elérhetőségét.

"A Tesco azért nyitotta polgári egységét, hogy Debrecen, Eger, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Miskolc, Nyíregyháza és Tiszaújváros vásárlói számára az eddigieknél is jobb elérhetőséget, jobb vásárlói élményt biztosítson" – mondta Rácz Gábor. A Tesco disztribúciós vezetője hozzátette: „a polgári elosztóközpont képes gyorsabban reagálni a körzet 16 áruházának igényeire, saját árukészletéből pedig az eddiginél rövidebb idő alatt tudja teljesíteni a szállításokat, ezzel is javítva a legnépszerűbb termékek áruházi elérhetőségét és a kiszolgálás minőségét".

Új regionális elosztóközpontot nyitott a TescoForrás: Tesco-Global Áruházak Zrt.

Az áruházláncnak ez az első, saját működtetésű regionális elosztóközpontja, írja közleményében a válllalat.

Az áruházak és a polgári egység ellátásáért részben a gyáli és a herceghalmi logisztikai központok felelnek, az áru jelentősebb részét pedig a szállítók közvetlenül Polgár regionális raktárába fogják beszállítani.

A polgári elosztóközpont 22 új munkahelyet teremtett és alapvetően szárazárut szállít az áruházakba.

A cég tervei szerint a mostani lépés az első fázis, a közeljövőben tovább kívánja bővíteni mind a raktár kapacitását, mind pedig a munkaerő létszámot.