A vállalkozásra bátorításról rendez konferenciát az IPOSZ

Vágólapra másolva!
Vállalkozóiság népszerűsítése és menedzserek toborzása a kis- és középvállalkozói szektor számára címmel rendez konferenciát november 21-én az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) - értesült csütörtöki számában a Magyar Hírlap Solti Gábortól, az IPOSZ oktatási igazgatójától.
Vágólapra másolva!

"Fő célkitűzésünk a mikrovállalkozások teljes körű támogatása, hiszen ezek teszik ki a magyar cégek kilencven százalékát" - mondta a lapnak az igazgató. Kiemelte: nagy eredmény, hogy megjelentek a három-ötmillió forint értékű támogatások, amelyek a kifejezetten kicsi vállalkozásokat segítik.

Elmondta, hogy főleg a digitalizáció területén igyekeznek segíteni a vállalkozókat, de kiemelt figyelmet fordítanak a szakma- és gyakorlatorientált felnőttképzésre is. Ennek érdekében az IPOSZ is egy kis szakképző intézménnyé vált, és olyan tananyagok fejlesztésén dolgoznak, amelyek a gyors és hatékony tanulást segítik.

Solti Gábor hozzátette, hogy a képzések mellett a vállalkozások anyagi hátterének biztosítása is nagyon fontos, ezért az IPOSZ-nak olyan megállapodása van a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-vel, amelynek értelmében előminősíthetik a cégeket.