Az Apple a reklámpiacon is komoly szereplővé válhat

TOPSHOTS Horizontal COMPUTER TECHNOLOGY SMARTPHONE
A man takes a picture with a new iPhone 11 inside the newly renovated Apple Store at Fifth Avenue on September 19, 2019 in New York City. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Vágólapra másolva!
Szakértők szerint az Apple TV Plus - az Apple saját streaming szolgáltatása - indításának köszönhetően sikerülhet a cég reklámbevételét 11 milliárd dollárra emelni az elkövetkező öt esztendőben.
Vágólapra másolva!

Ugyan az iPhone eladások az elmúlt két évben nem érték el az elvárt szintet, a kaliforniai vállalat több területen is átütő sikereket ért el, ráadásul a nemrég bemutatott Apple TV Plus is komoly bevételeket hozhat a jövőben.

illusztráció Forrás: AFP/Johannes Eisele

A szolgáltatások terén az Apple rendkívül beerősített az elmúlt időszakban, hiszen az Apple Care mellett a zenei streaminggel foglalkozó Apple Music is egyre népszerűbb a felhasználók körében, a szolgáltatások révén pedig 12,5 milliárd dollár bevételt szereztek az előző negyedévben.

Mindemellett a vállalat nemrég piacra dobta az Apple saját bankkártyáját is, amelyet rengeteg okos funkcióval láttak el.

Az új szolgáltatásoknak köszönhetően jelentős bevétel folyhat be a reklámok által is az elkövetkező időszakban. A Reuters szerint a cég reklámbevétele 2025-re meghaladhatja a 11 milliárd dollárt.