Magyarország gazdasági együttműködési megállapodást kötött Malajziával. A dokumentumot pénteken Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Darell Leiking malajziai külkereskedelmi és ipari miniszter írta alá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a délkelet-ázsiai országok növekedési átlaga jóval a megszokott globális trendek fölött van. Az olyan, rendkívül nyitott gazdaságú országok számára, mint Magyarország, nagymértékben meghatározó az exportteljesítmény, fontos, hogy szoros és eredményes kapcsolatot tartson fenn a délkelet-ázsiai térséggel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Darell Leiking malajziai külkereskedelmi és ipari miniszter 2019. november 15-énForrás: MTI/Soós Lajos

Ebben a térségben Malajzia az egyik főszereplő, gazdasága kifejezetten gyorsan nő, egyre vonzóbb beruházási, befektetési célpont a világ legnagyobb vállalatai számára is.

Kitért arra, hogy Magyarország és Malajzia az idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulóját. A két ország együttműködését a kölcsönös tisztelet határozza meg, és készek arra, hogy újabb kölcsönös előnyöket nyerjenek ebből az együttműködésből.