Az Egyesült Királyságban az elmúlt időszakban rájár a rúd az éttermekre. Ennek ellenére, a sztárszakács Jamie Oliver egy új koncepcióval állt elő, és összesen 19 helyszínen nyitná meg Jamie Oliver Kitchen nevű, középkategóriás éttermét.

Jamie Oliver számára 2019 eddig tragikusan alakul, hiszen csak májusban - ahogy az Origo arról beszámolt - 25 étterme zárt be az Egyesült Királyságban. A jelenség nem egyedi, mivel a briteknél a szektor már másfél éve komoly gondokkal kűzd, és 2018 júniusa óta már 1400 étterem zárt be.

Oliver most egy új koncepcióval állt elő. Ennek részeként, először két Jamie's Italia éttermet zárnak be és nyitnak a helyükre Jamie Oliver Kitchen néven középkategóriás vendéglátóegységet. Először Bangkokban és Balin tesztelik az új franchise-t, amely helyi ételkülönlegességek mellett az egész napos étkeztetésre fókuszál majd.

A brit sztárséf Jamie OliverForrás: AFP/Fabrice Coffrini

A Jamie Oliver Kitchen-nel kapcsolatban a sztárséf elmondta, hogy az elmúlt 20 évben bejárta az egész világot, és az útjai során felfedezett különleges ízkombinációk máig hatással vannak rá.

Hozzátette, hogy a Jamie Oliver Kitchen étlapján helyet kap néhány személyes kedvence is.

Hozzáfűzte azt is, hogy akár egy gyors harapnivalóra is be lehet majd térni az új éttermébe, de a baráti találkozásokra és a családi összejövetelekre is remek helyszínként fog szolgálni.