Nem okozott számottevő előfizetői visszaesést a Disney+ streaming csatorna elindítása a Netflix-nél, ugyanakkor az elemzők számottevő növekedést várnak a Disney+ előfizetőknél – írja a CNBC.

A Netflix részvényei a kereskedés kezdetekor kissé emelkedtek, majd 0,6 százalékkal csökkentek 302,57 dollárra (91 ezer forint) a tőzsde zárásáig.

IllusztrációForrás: AFP/Anadolu Agency/Aytac Unal

A Sensor Tower alkalmazás letöltésének, valamint a Google keresési adatainak elemzése során kitűnik, hogy a Disney+ streaming csatorna elindítása csak kis mértékben, vagy egyáltalán nem befolyásolta a Netflix előfizetői bázisát" – nyilatkozta Douglas Mitchelson, a Credit Suisse elemzője, hozzátéve, hogy a befektetőknek nem kell aggódniuk a két csatorna közötti verseny miatt.

A Credit Suisse megállapításai összhangban állnak a Wall Street elvárásaival, mivel a legtöbb elemző nem hiszi, hogy a Netflix sok előfizetőt veszítene a Disney szolgáltatásának novemberi indítása miatt. Ugyanakkor sok befektető ezzel nem értett egyet, és az év második felében értékesítették részvényeiket.

A Netflix részvények csaknem 15 százalékkal estek az elmúlt hat hónapban.

IllusztrációForrás: Getty Images/2017 Chesnot/Chesnot

A cég erőfölénnyel rendelkezik az újonnan induló streaming csatornákkal szemben, ugyanakkor egyre kiélezettebb a verseny az Apple TV+ és az HBO Max megjelenésével. Az elemző ugyanakkor rávilágított arra, hogy a streaming csatornák jelenlegi versenye inkább egy maraton, semmint egy rövidtávú sprint, és még korai lenne túlságosan meggyőzőnek tekinteni az új adatokat.

Ugyanakkor a Rosenblatt Securities elemzőjea médiakonglomerátum részvényének célárfolyamát 170 dollárról 175 dollárra emelte, és a Bloomberg által összegyűjtött adatok szerint ez az elemzői vélemények között a legmagasabb, mintegy húsz dollárral haladja meg az átlagos célárfolyamot.

IllusztrációForrás: Getty Images/2019 Chesnot/Chesnot

McTernan szerint a Disney+ stream-csatornára 2020 végéig 35 millióan fognak előfizetni világszerte – ellenben a többi elemző véleményével, akik szerint mintegy 10 millióan regisztrálnak majd a szolgáltatásra. Az elemző szerint 2022-re már elérheti a csatorna a 60 milliós előfizetői számot – ez négy évvel korábbra teszi ezt az iránycélt, mint a többi szakértő.

A Disney részvénye 6,5 százalékkal emelkedett múlt héten, miután a stream-csatorna indítását követő 48 órában elérte a 10 milliós regisztrációt, ugyanakkor nem derül ki, hogy ebből mennyi azon ügyfelek száma, akik az ingyenes időszak miatt regisztráltak.