Több mint 600 devizahiteles család lakhatását oldhatja meg egy törvény

Fónagy János államtitkár FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré politikus sajtótájékoztató SZEMÉLY Budapest, 2014. június 16.
Fónagy János parlamenti államtitkár a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államt
Budapest, 2014. június 16. Fónagy János parlamenti államtitkár a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkárainak bemutatkozó sajtótájékoztatóján a minisztériumban 2014. június 16-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Hatszázötven korábbi devizahiteles család lakhatását oldhatja meg végérvényesen az a törvényjavaslat, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés; az új rendelkezések az eszközkezelő programot egészítik ki – közölte a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár a Magyar Nemzettel.
Vágólapra másolva!

A szerdai lapszámban megjelent interjúban Fónagy János azt mondta: a módosítás nyomán azok az eszközkezelős ügyfelek is jelezhetik, hogy visszavásárolnák a bankok által elvett otthonukat, akik bár megfeleltek a feltételeknek, a korábbi határidőig mégsem válaszoltak az erről szóló megkeresésre.

Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az államtitkár úgy fogalmazott: a családok, legyenek bármilyen helyzetben, számíthatnak a Fidesz-KDNP-kormányra. A baloldal viszont több mint egymillió családot taszított lakhatási válságba – tette hozzá.

Az érintettek december 15-éig levelet kapnak a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-től, amelyre a kézhezvételt követő harminc naptári napon belül válaszolniuk kell.

A döntés megkönnyítéséért a társaság telefonon is megkeresi majd az ügyfeleket.

Az ajánlatot elfogadók közül a részletfizetést választók március elsejétől az ingatlan tulajdonosává válnak,

egyösszegű visszavásárlás esetén pedig szerződést kötnek – közölte Fónagy János.

További fontos kedvezmény, hogy a részletben fizetők ingatlanjára a tulajdonjog bejegyzésétől számított három éven belül semmilyen tartozás miatt nem indulhat végrehajtási eljárás.

Amennyiben valaki a mostani megkeresésre sem reagál, úgy június elsejétől háromszorosára emelkedik a bérleti díja – mondta az államtitkár a Magyar Nemzetnek.