Olyasmit tettek egy bankkártyára, ami eddig csak mobiltelefonokon volt

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A svájci székhelyű, fizetési technológiával foglalkozó cég, a Cornèrcard a Gemalto és a Visa olyan bankkártyát fejlesztett ki, amelyen már biometrikus ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott.
Vágólapra másolva!

Amint azt a Cornèrcard hivatalos weboldalán írják, „az exkluzív Cornèrcard Biometrikus Gold Visa hitelkártyával egy csúcstechnológiájú terméket tart a kezében: az ujjlenyomat [...] a biztonság és a kényelem tökéletes kombinációját kínálja Önnek fizetéskor."

A biometrikus azonosítóval ellátott kártya ugyanakkor nem lesz tömegtermék egyelőre:

legfeljebb 100 ilyen kártyát bocsátanak ki, amelyekhez egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is kapcsolnak.

Az ügyfeleknek egy egyszeri 300 svájci frankos (kb. 91 ezer forintos) tagsági díjat kell kifizetniük a korlátozott kiadású bankkártya megszerzéséhez, az éves díj pedig 190 svájci frank (kb. 58 ezer forint).

A kártya az első évben teljesen költségmentesen használható (ami persze a 300 frankos díj kifizetése után már nem számít akkora előnynek).

Az ujjlenyomat rögzítésekor az ügyfélnek meg kell érinteniük egy érzékelőt, melyet követően egy felgyulladó LED jelzi a sikeres rögzítést.

Ujjlenyomat olvasó is került a Cornèrcard bankkártyáira (a kép illusztráció) Forrás: PhotoAlto/Gabriel Sanchez / Altopress/Gabriel Sanchez

Az első tranzakció végrehajtásához a kártyával az ügyfeleknek meg kell adniuk a PIN-kódot. A helyes PIN-kód megadása után a kártyabirtokosok megkezdhetik a vásárlásokat az elfogadóhelyeken az ujjlenyomat olvasó használatával.

Az ujjlenyomat alapú azonosítás a PIN kód megadását válthatja ki olyan esetekben, amikor a kereskedő POS terminálja PIN kódot kér, így ezzel az érintéses fizetési élmény nem törik meg.

A bankkártyákon már korábban is kísérleteztek nyomógombokkal és folyadékkristályos kijelzőkkel az egyenleg kijelzése érdekében, ezek a megoldások azonban nem terjedtek el. A mobiltelefonra lassan, de biztosan átterelődő fizetések kiválthatják a fizikai bankkártya innovációit, hiszen a kijelzők és az érzékelők részei a mobiltelefonnak.

Forrás: Crowdfundinsider.com