Most a Lidl nevében terjesztenek hamis kuponokat

2019.11.26. 07:29

Ahogy az Origo nemrég hírül adta, a Tesco nevében próbáltak meg adathalászok adatokhoz jutni egy igen jelentős, 85 ezer forintos kuponnal csábítva az áruházlánc nevében. Most ugyanezzel próbálkoznak a Lidl esetében.

Ahogy korábban a Tesco esetében, úgy most a Lidl esetében is csalás a 85 ezer forintos kuponos akció.

Ahogy a Lidl írja a Facebook oldalán, az alábbi képen található, online felületeken terjesztett kupon nem a Lidl által lett meghirdetve.

Ahogy általában, úgy a hamis Lidl kupon képén is látszik, hogy csalásról van szó, hiszen a Lidl saját webcíme helyett egy supermarekgifts.com van meghirdetve, amelyikben ráadásul még egy gépelési hiba is van, hiszen valószínűleg a market szót akarták használni.

MIndenesetre a supermarekgifts.com oldalon már nincs tartalom, a supermarketgifts.com domainje pedig eladó.

Amiről legutóbb a Magyar Posta esetében írtunk, arra most a Lidl is felhívja a figyelmet: az ilyen akciókat a legegyszerűbb a cég saját, magyar nyelvű weboldalán ellenőrizni. Amennyiben egy akció vagy nyereményjáték ott nem szerepel, az nagy valószínűséggel hamis.

Ezekkel az a célja az adathalászoknak, hogy csábító ígéretek fejében valós emberek adatait gyűjtsék be és visszaéljenek azzal. Sok esetben bankkártyaszámokat, CVC2 vagy CVV2 kódokat is bekérnek, mely a bankkártyák hátulján található, internetes vásárláshoz használatos kód.

Soha semmilyen személyes adatot ne adjunk meg addig, amíg be nem bizonyosodik, hogy az adott nyereményjáték valóban azé, akinek a neve a reklámban szerepel és mi is az ő weboldalukon vagyunk.