PET-palackból készítettek halászhajókat

2019.11.25. 19:32

Számtalan ötletet találtak már a műanyag palackok hasznosítására, így készült belőle ház vagy fürdőruha, sőt még autóút is. A legújabb innovatív felhasználási mód szerint egy kameruni fiatalember csónakokat épített a műanyag palackokból.

Ismaël Essome Ebone-t először egy kellemetlen élmény inspirálta az „EcoBoats"-nak elnevezett, PET palackokból készített csónak megépítéséhez, még 2011-ben. Éppen egy átvonuló zivatar elől bújt el, amikor azt látta, hogy kidobott műanyag palackok lebegnek a vízen.

Az ötletből csakhamar valóság lett, és meg is építette első csónakját a város környékén gyűjtött műanyag palackokból.A következő viharban történt felavatásakor a partról figyelő halászok meglepetésére Ebone csónakja hibátlanul működött.

Az alábbi videón látható, hogy a műanyag palackokból készült csónak milyen jól úszik a vízen.

A fiatalember ezután az összes pénzét befektette a nonprofit Madiba & Nature elindításába, mely egy jótékonysági szervezet lett azzal a céllal, hogy összegyűjtse a régióban a műanyag hulladékot, és azt ökoturizmussá és a rászoruló halászok csónakjává alakítsa.

A kameruni szervezet a közelmúltban helyezte üzembe az első EcoBin-jét hulladékanyagok összegyűjtésére, válogatására és újrahasznosítására, mellyel segít elkerülni a folyók és az óceán szennyezését Kribiben és Doualában.

Forrás: Goodnewsnetwork.org