Elon Musk megmagyarázta, miért tört be a Cybertruck törhetetlen üvege

tesla cybertruck
Vágólapra másolva!
A múlt héten mutatták be a Tesla futurisztikus mémautóját, a Cybertruckot. A show alatt a cég egyik alkalmazottját arra kérték, hogy egy vasgolyó segítségével demonstrálja az üveg törhetetlenségét, azonban két kísérlet során is betört az autó ablaka. Elon Musk most elmagyarázta, hogy miért történhetett mindez.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a Tesla tervezője, Franz von Holzhausen a Cybertruck bemutatója alatt a színpadon prezentálta az autó ablakainak törhetetlenségét, azonban olyan dolog történt, amire senki sem számított.

Holzhausen egy vasgolyóval mindkét dobásával betörte a Cybertruck üvegét, mire Elon Musk viccesen megjegyezte, hogy a tervező valószínűleg túl erősen dobta a golyót, majd a bemutató hátralevő részét a betört üvegű Cybertruck előtt kellett megtartaniuk.

Cybertruck Forrás: Tesla

Később Elon Musk Twitteren adott magyarázatot a betört üvegre. A vasgolyós kísérlet előtt a Tesla az ajtók strapabírását is bemutatta egy kalapács segítségével, ennek következtében viszont az üveg alja megrepedt, így az ablakok töréstesztjét már nem bírták ki.

Musk kiemelte, hogy ha a kalapács helyett az ablakokkal kezdik a bemutatót, akkor az üveg sem törik be.

Musk a Cybertruck furcsa kinézetére is adott némi magyarázatot. Az autó ugyanabból a rozsdamentes acélból készül, mint a SpaceX rakétái, ez viszont egy nehezen formázható anyag, ezért alakult ki a Cybertruck furcsa alakja.