Az American Express összefogott a Vitality élet- és egészségbiztosítóval egy olyan hitelkártya kibocsátása céljából, amely jutalmazza a kártyabirtokosokat a fizikai aktivitásukért.

A kártyatulajdonosok egy százalékos visszatérítést kapnak alapesetben, de ezt a hitelkártyabizniszben igen tekintélyesnek számító három százalékosra is feltornázhatják, amennyiben hónapról hónapra megfelelő mennyiségű testmozgást végeznek.

Ehhez a kártyabirtokosok a kompatibilis eszközeikkel pontokat gyűjthetnek a Vitality mobilappjával. Olyan aktivitásokért kapnak pontokat a felhasználók, mint például naponta 7000 lépés elérése, edzőterem felkeresése vagy rendszeres futás. A visszatérítés a testmozgással arányosan egyre magasabb.

Az American Express és a VItality közös hitelkártyája esetében csakis egyedül a kártyabirtokoson múlik a visszatérítés mértékeForrás: Shutterstock

Neville Koopowitz, a Vitality vezérigazgatója úgy nyilatkozott, örülnek, hogy bevezetik ezt a hitelkártyát, amely a kártyatulajdonos mozgásán alapuló gazdasági modellt alkalmazza, és ötvözi azt a mindennapi kiadásokkal, az aktivitás függvényében térítve vissza a kártyabirtokosok költéseiből.

Forrás: Finextra.com