Jelentős változások jönnek az OTP-fiókokban

2019.11.27. 10:59

Az OTP Bank újításokat vezet be fiókjaiban és automatáinál: egyes ki- és befizetésre alkalmas okos terminálokon az ügyfelek mostantól már nemcsak saját, de más, OTP-s számlákra is fizethetnek be készpénzt, és novemberben több mint 100 fiókban vezet be tanácsadói időszakot a hitelintézet - derül ki az OTP közleményéből.

Az okos ATM-ek szolgáltatási köre új funkcióval bővül: az ügyfelek nemcsak saját számláikra, hanem más, OTP-s ügyfelek számlájára is fizethetnek be készpénzt. Ahogy a saját részre történő befizetésnél, úgy ebben az esetben is azonnal jóváírásra kerül az összeg.

A bank egyre több helyen teszi elérhetővé a ki- és befizetésre is alkalmas okos automatáit, amelyek száma egy év alatt 15 százalékkal emelkedett, jelenleg országszerte 232 ilyen készülék működik a hitelintézet hálózatában.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az elmúlt hónapokban olyan új típusú automatákat is forgalomba helyezett a hitelintézet, amelyek már érintéses funkcióval is rendelkeznek. Ezeknél a gépeknél a tranzakcióhoz elegendő a piktogrammal jelzett felülethez érinteni az erre alkalmas kártyát, majd a hagyományos módon megadni a PIN kódot.

Ezen kívül a fiókok több mint negyedében dedikált időszakot vezetnek be az összetettebb, például hiteltermékek és befektetési lehetőségek megismertetésére, a személyes tanácsadásra. Ezekben az órákban az érintett fiókokban az olyan klasszikus pénztári ügyletek, mint a készpénz ki- és befizetések, a fiókok 24 órás zónájában elhelyezett okos ATM-eken keresztül lesznek elérhetők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK