Király Viktor is fellép a IV. Jótékonysági Adventi Vásáron

Családszervezetek IV. Adventi Jótékonysági Vására, sajtótájékoztató, 2019.11.28.
Vágólapra másolva!
Negyedszer rendezik meg a magyar családszervezetek az adventi jótékonysági vásárukat, amelynek ezúttal december elsején a MOM Sport Rendezvényközpont ad otthont. Idén a szívbeteg kisbabákat és a több mint 10 ezer érintett családot támogatják a jótékony akcióval, a befolyt összegből pedig - a tervek szerint - egy nyitott inkubátort vásároltak volna, viszont már most olyan nagy az adakozókedv, hogy talán két inkubátort is tudnak majd vásárolni.
Vágólapra másolva!

Az idén megrendezett, szívbeteg kisbabák támogatására meghirdetett jótékonysági akció, egy online gyűjtéssel indult november elején és egy nagyszabású eseménnyel zárul majd.

A színes programok garantált kikapcsolódást jelentenek majd kicsik és nagyok számára, emellett pedig szebbnél szebb karácsonyi ajándékot, díszeket, kézműves terméket lehet majd vásárolni.

A befolyt összeg a szívbeteg kisbabákat támogató Okkal dobban Alapítványhoz kerül majd, és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának vásárolnak belőle nyitott inkubátort, vagy inkubátorokat, hiszen a nagy adakozókedv miatt akár többet is tudnak venni, ez pedig azt mutatja, hogy a magyarok képesek összefogni a jó cél érdekében.

Király Nóra, A FICSAK alapítója Fotó: Koncz Márton - Origo

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója elmondta, hogy eddig mintegy 2 millió forint gyűlt össze a jótékonysági akció révén. Hozátette, hogy idén rendhagyó módon online is részt lehetett venni a kezdeményezésben, így azok is adakozhattak, akik élőben nem lehettek jelen a rendezvényen.

- mondta Király Nóra.

"Mindenkit arra bíztatunk, hogy december elsején, advent első vasárnapján látogasson el a MOM Sportba, ahol karácsonyi forgataggal, kézműves foglalkozásokkal és sok színes produkcióval készülünk" - tette hozzá a FICSAK alapítója.

Több vidéki település is csatlakozott az akcióhoz, Sáregresen például 300 ezer forintot gyűjtöttek össze - emelte ki Király Nóra.

A kampányban részt vesz az ismert énekes, Király Viktor, akinek rendkívül fontos a szívbeteg kisbabák támogatása. A sztár koncertje mellett szórakoztatja még a családokat a Ringató, a Magyar Állami Operaház Gyermekkara, a Gardrób Művészeti Csoport, lesz pásztorjáték és néptáncbemutató is.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a Családszervezetek IV. Adventi Jótékonysági Vásárának sajtótájékoztatóján Fotó: Koncz Márton - Origo

emiatt számomra rendkívül fontossá vált a szívbeteg kisbabák ügye. Boldogan vállaltam a feladatot, amikor a Fiatal Családosok Klubja felkért, álljak az ügy mellé, és támogassuk közösen ezeket a babákat" - mondta Király Viktor.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott kiemelte, hogy a karácsony előtti időszak a szeretetről, a békességről és a segíteni akarásról szól. Mindennek kiváló példája a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vására. Örömmel látja azt is, hogy hazánkban egyre többeknek nyílik lehetősége támogatni a rászorulókat. A magyar kormány pedig támogatja azokat a törekvéseket, amely közéleti szereplők és civil szervezetek között jön létre, és fő célja az önkéntesség és a jótékonyság.