Profi csalás terjed az Auchan nevével

Auchan
Budapest, 2014. december 27. Az Auchan Bevásárlóközpont Soroksár név felirata az épület homlokzatán. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki az Auchan magyarországi vállalata, melyben arra hívják fel a figyelmet, rendkívül kifinomult módon, a cég nevével visszaélve próbálnak csalást elkövetni rosszindulatúak. Ez már nem az első eset, hogy ilyennek próbálkoznak.
Vágólapra másolva!

"Szeretnénk felhívni a fogyasztók figyelmét, hogy az Auchan nevével visszaélve, az áruházlánc nevében ismeretlenek kéretlen SMS-ben valótlan információkat terjesztenek" - írja az áruházlánc honlapján.

A csalók megpróbálnak visszaélni az Auchan nevével. A szöveges üzenet arról tájékoztatja a címzettet, hogy iPhone11 készüléket nyert. Az SMS emellett egy a vállalat logójával ellátott, hamis weboldalra vezető linket is tartalmaz.

A weboldal az óvatlan látogatók megtévesztésére alkalmas kialakítással készült. Nagyon figyeljen oda, és ha ezzel találkozik, az oldalon ne kezdjen böngészni, illetve azon semmilyen adatát ne adja meg.

A figyelmetlen felhasználókat megtévesztheti a profi módon kialakított, de valójában csalók weboldal Forrás: Auchan Magyarország

"Az Auchan kijelenti, hogy nem indított ilyen nyereményjátékot és arra kéri a fogyasztókat, hogy ha ilyen üzenetet kapnak, azt hagyják figyelmen kívül, illetve töröljék azt, a linkre vagy a weboldalon megjelenő gombokra pedig ne kattintsanak." - figyelmezteti a vásárlókat az áruházlánc.