Több mint 1,2 milliárd forintból újabb üzleteit modernizálta a Spar Magyarország.

Ezúttal egy szántódi, egy szolnoki és egy harkányi szupermarket újult meg.

A novemberben újranyitott egységek mindegyikébe környezetkímélő, energiatakarékos világítás- és hűtéstechnikát telepítettek.

IllusztrációForrás: MTI/Balogh Zoltán

A Spar korábbi közlése szerint a cég az idén összesen 90 millió eurót (mintegy 29,5 milliárd forint) fordít fejlesztésre, ebből két új üzletet nyitott, 14 üzletét pedig megújítja.

A cég vezetőinek októberi bejelentése szerint a kiskereskedelmi üzletlánc jövőre is folytatja a terjeszkedést, és két új egységet nyit, Kaposváron egy Interspar hipermarketet, Törökbálinton pedig szupermarketet, összesen 7 milliárd forint ráfordítással.

A vállalatcsoporthoz 570 üzlet tartozik, ezen belül a franchise hálózatnak 188 tagja van. A vállalat mintegy 13 ezer dolgozót foglalkoztat.

A Spar Magyarország árbevétele tavaly 617,6 milliárd forint volt, 9,8 százalékkal több az előző évinél, a forgalom 25 százalékát a saját márkás termékek kereskedelme adta. A társaság 2018-as árbevételén belül a Regnum húsüzem forgalma elérte a 36,4 milliárd forintot, a franchise hálózaté pedig a 36 milliárdot. A társaság a múlt évben 32 milliárd forintot fordított hálózatfejlesztésre, ebből hat új Spar áruház épült és 17 üzletet újítottak fel.