Ázsiai tőke érkezik a magyar gazdaságba

üzletemberek, kézfogás
Business associates shaking hands during meeting
Vágólapra másolva!
Közös tőkealapot hoz létre az MFB Csoport leányvállalata, a tőkebefektetésekkel foglalkozó MFB Invest Zrt. és a jelentős befektetési és alapkezelői tapasztalattal rendelkező ázsiai Chi Fu Investment Group. A 200 millió euró méretű magántőkealap a hazai érett kis- és közepes vállalkozások további fejlődését, beruházásait, befektetéseit hivatott finanszírozni átlagosan 5-25 millió euró közötti mértékben.
Vágólapra másolva!

Közel két éves előkészítő munkát követően született meg a közelmúltban a két befektető közötti együttműködést szabályozó megállapodás. A kínai befektetőkből álló Chi Fu Investment Group és az MFB Invest Zrt. 100-100 millió euró tőke invesztálásával hoz létre közös magántőkealapot, Chi Fu Hungarian Economic Opportunity Fund néven.

Az együttműködés eredményeképpen 100 millió euró friss tőke áramlik be a magyar gazdaságba, jelentősen hozzájárulva annak fejlődéséhez.

Az alapból történő tőkebefektetésre bármely iparági vállalkozás megfelelő lehet, amennyiben üzleti céljaik között szerepel tőkestruktúrájuk optimalizálása, új technológiák, termékek vagy szolgáltatások bevezetése, a nemzetközi vagy hazai piaci terjeszkedés elindítása vagy bővítése; vagy éppen a vállalkozás nyílt piaci (pl. BÉT vagy egyéb tőzsde) bevezetésének előmozdítása.

A Chi Fu tőkealap 7 éves futamidővel tervezett: ebből 4 év a befektetési és 3 év az exit periódus.

Az MFB és a és a Chi Fu Investment Group együttműködése eredményeképpen újabb 100 millió euró friss tőke áramlik be a magyar gazdaságba Forrás: AFP/PhotoAlto/Frédéric Cirou/Altopress

A Chi Fu Csoport több mint 30 év befektetési és alapkezelői tapasztalattal rendelkezik az Egyesült Államokban, Kínában, Hongkongban és Tajvanon, Magyarországon 4 éve van jelen. Több mint 25 milliárd dollárnyi kezelt vagyon mellett számos magántőke befektetést valósítottak meg a megújuló energia újrahasznosítás, egészségügyi szolgáltatások és technológiák, gyógyszer- és biotechnológia, élelmiszeripar területén, valamint az ingatlan szektorokban.