Nyolcezer alkalmazott, a foglalkoztatott létszám csaknem egytizedének elbocsátását tervezi 2023-ig az olasz UniCredit pénzintézet friss bejelentése alapján.

Az UniCredit teljes működési területén jelenleg 85 ezer alkalmazottat foglalkoztat 4.500 fiókjánál. A létszámcsökkentési terv részleteit regionális bontásban nem hozta nyilvánosságra a pénzintézet. Az átszervezési program költségigényéből ítélve azonban Németország is érintett lehet.

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Az UniCredit költségcsökkentési céllal életbe léptetett átszervezési programja 1,4 milliárd eurós kiadást irányoz előre az idén és jövőre. Ebből 1,1 milliárd euró jut Olaszországra és 300 millió euró Németországra.

A bank első kilenc havi eredmény beszámolója alapján Németországban 337 fiókot tart fenn és 9.100 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat.

A németországi alkalmazottak száma 2015 végén még 15,5 ezer volt. 

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Az UniCredit a következő években átszervezési programja miatt csak csekély növekedéssel számol. A program célja a nyereség és az osztalék növelése, részvények visszavásárlása. A bank 2023-ig egyszeri tételek nélkül ötmilliárd euróra tervezi növelni nyereségét a 2018-as hárommilliárdról. A bank idei tervezett nyeresége egyszeri tételek nélkül 4,7 milliárd euró.