Kilőtt az új személyautók eladása

KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ személyautó Budapest, 2011. április 28.
Új Skoda Superb típusú személyautók állnak a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság garázsában. Mintegy hatszázmillió forint értékben 97 állami felsővezetői gépjárművet cserélnek le alapfelszereltsé
Budapest, 2011. április 28. Új Skoda Superb típusú személyautók állnak a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság garázsában. Mintegy hatszázmillió forint értékben 97 állami felsővezetői gépjárművet cserélnek le alapfelszereltségű Skoda Superb típusú autóra. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Novemberben az új személyautók eladása 25 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest Magyarországon, a forgalomba helyezett új személygépjárművek száma 14.215-re emelkedett – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) és a Carinfo.hu.
Vágólapra másolva!

A Carinfo.hu adatai szerint a januári-novemberi időszakban 141.769 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, ami a bázisidőszakhoz viszonyítva 11,7 százalékos növekedést jelent.

Illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A személygépkocsi márkák közül a legtöbbet, 23.139 darabot a Suzukiból adták el január-novemberben, a márka piaci részesedése 16,32 százalék volt. Fordból 13.611, Skodából 11.576, Opelből 10.807, Volkswagenből pedig 9.979 darab kelt el. Az előző év azonos időszakában szintén a Suzuki állt az élen 14,17 százalékos piaci aránnyal.

A második helyen a Ford, a harmadik helyen a Skoda, a negyedik helyen pedig az Opel állt.

A Carinfo adatai szerint az év első 11 hónapjában 23.544 darab új kishaszongépjárművet adtak el, ami 18,1 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. A kishaszongépjármű márkák közül a legtöbbet, 6.966 darabot a Fordból adták el a magyar piacon, a márka piaci részesedése 29,59 százalék volt.

Az MGE közölte, a személyautóknál az első tizenegy havi értékesítési számok némileg elmaradnak növekedési várakozásaiktól, ezért az év végére várt értékesítési volument 155 ezerre módosították.

Illusztráció Forrás: MTI/Nemes János

A kormány nagycsaládosokat támogató programja nagyon sikeresen indult,

november végéig több mint 17 ezer igénylés érkezett, ami jelentősen meghaladja a várakozásokat. Ezeket az autókat részben a következő évben szállítják le a gyártók.

Kiemelték, hogy továbbra is foglalkozni kell azzal, hogy a Nyugat-Európában lecserélt korszerűtlen dízel és benzines autók ne árasszák el az országot.