Fantasztikus szupersportkocsi érkezik egy meghökkentő helyszínről

Rimac C Two
Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy jövőre elindul egy olyan szupersportkocsi gyártása, amely Horvátországban készül majd. A Bugattinak konkurenciát állító Rimac C Two modellje eddig úgy tűnt, megmarad a koncepcióautó szintjén, de hamarosan már felveszik rá az első megrendeléseket.
Vágólapra másolva!

Sokan valószínűleg rácsodálkoznak arra, hogy létezik horvát autógyártó is. Létezik, méghozzá nem is akármilyen, hiszen

a Rimac Automobili névre hallgató kis cég kizárólag nagy teljesítményű, elektromos luxusautók fejlesztésével foglalkozik.

A duplakuplung.com cikke beszámol arról, hogy a részben a Porsche által birtokolt vállalat első ígéretes modellje a 2018-ban bemutatott C Two modell volt, amely négy elektromotorja segítségével képes volt elérni a 415 kilométer per órás végsebességet is. És bár akkor az csak egy koncepcióautónak tűnt, pár hónapja kiderült, hogy a Rimac tovább dolgozik a projekten, és nemrégiben tesztelték az autó felfüggesztését, elemezték a kormányzás és a kerekek dinamikáját.

Valódi csúcsragadozó lesz a Rimac C Two modellje Forrás: Rimac

Mostanra hivatalossá vált, hogy

jövőre már várható a gyártási folyamat véglegesítése és a gyártás megkezdése, 2021-ben pedig megkezdődik az autó szállítása a rendeléseket leadó vevőknek

– addig pedig tovább folytatódnak a tesztek, szerte a világban. És kereslet biztosan lesz a szupersportkocsira, elég ha a paramétereit figyelembe vesszük, 1,85 másodperc alatt 100 kilométer per órára tud gyorsulni ez az 1888 lóerős erőgép és egy töltéssel akár 650 kilométert is meg tud majd tenni. Ráadásul, ha lemerül az akkumulátor, 80 százalékos töltöttségi fokra 30 perc alatt vissza lehet tölteni. De ne C Two néven keressük, hiszen a Rimac bejelentése szerint hamarosan új nevet fog kapni a modell, ami jobban tükrözi a dinamikáját és a sportosságát.