Megrohanták a boltokat az Aldi különleges répájáért

2019.12.04. 14:47

Korlátozta az Aldi brit lánca karácsonyi sztártermékének vásárlását - írja a Guardian. A vásárlók megőrülnek Kevinért, a plüssből készült répafiguráért, a cég viszont azt szeretné, ha mindenkinek jutna belőle.

Kevin illetve a figurához köthető termékek 2016 óta vannak jelen a diszkontlánc brit üzleteiben, és azóta komoly népszerűségre tettek szert. A répafigurának valóságos rajongótábora alakult ki néhány év alatt, így az Aldi idén a korábbiaknál is nagyobb készletekkel, 2 millió kevines termékkel töltötte fel boltjait növember utolsó napjaira, amikortól kaphatókká váltak a répás játékok és más cikkek.

Úgy tűnik azonban, mindez kevés volt.

A beszámoló szerint múlt hét csütörtökön a vásárlók megrohantak több boltot is, és hosszú sorokat is képesek voltak kiállni azért, csak hogy hozzájuthassanak a vállalat karácsonyi kabalafigurához. Kevin, a répaember idén is olyan jól teljesített: a vásárlók marokszámra vitték a 2 fontért beszerezhető alapfigurát, de jól fogyott a 19,99 fontért árult, három láb magas Kevin-játékból is.

A vásárlói őrület miatt az Aldi úgy döntött, korlátozza a vásárlóként megvehető kevines termékek számát.

A cég beszerzési igazgatója elmondta, tudják, hogy Kevin hatalmas népszerűségnek örvend, de szeretnék minden rajongónak megadni az esélyt, hogy hozzájusson idén is a figrához. Ezért egy vevő legfeljebb két plüss Kevin-répát vásárolhat egyszerre.