A pezsgők (sparkling wines) nemzetközi versenyét, az Effervescents du Monde-ot 17. alkalommal tartották meg Franciországban, ahol ez alkalommal 22 ország 564 buborékos itala csapott össze. A több mint 100 főből álló nemzetközi zsűri három napon át vizsgálta szigorú minőségi elvárások mentén és a legmegfelelőbb kóstolási körülmények közt a benevezett italokat.
Egyébként még két másik magyar pezsgő is szép eredménnyel szerepelt a versenyen, mind a kettő ezüstéremben részesült.
A díjnyertes Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőt a játékos gyümölcsösség jellemzi. A Hungaria Pezsgő közleménye szerint tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a buborékok. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak.
Az ünnepek közeledtével remekül párosítható karácsonyi kacsával, füstölt lazacos salátával és könnyű tésztaételekkel.
A friss aranyérmes pezsgő hazánkban jelenleg a nagyobb élelmiszerláncok üzleteiben és online is könnyen elérhető.