Százmillió dollárt lophattak a tévésorozatot koppintó orosz hackerek

MR. ROBOT -- "eps3.1_undo.gz" Episode 302 -- Pictured: Rami Malek as Elliot Alderson -- (Photo by: Michael Parmelee/USA Network)
Vágólapra másolva!
A moszkvai székhelyű Evil Corp hackercsoport a népszerű televíziós műsorból, a Mr. Robotból kölcsönözte a nevét, működésük során pedig már legalább 100 millió dollárt loptak el különböző bankoktól.
Vágólapra másolva!

Az amerikai pénzügyminisztérium 5 millió dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki Makszim Jakubecnek, az Evil Corp nevű hackercsoport vezetőjének fejére.

Nem csak őt keresik a hatóságok, hanem 17 társát is, akiket azzal vádolnak, hogy legalább 100 millió dollárt loptak bankoktól.

A hackerek a Dridex nevű rosszindulatú szoftvert használták a jelenlegi támadásokhoz, amely képes elkerülni a legtöbb standard tűzfalat. A Dridexet egy kiterjedt adathalász kampánnyal, e-mailen keresztül terjesztették a banki dolgozók között, akiktől így belépési adatok mellett, egyéb szigorúan bizalmas információkat is megszereztek.

A Mr. Robot című sorozat USA Network

Az amerikai pénzügyminisztérium szerint az Evil Corp korábban a hasonló Zeus vírus segítségével már nagyjából 70 millió dollárt vitt el, a mostani akcióval pedig ők lettek minden idők egyik legnagyobb hackercsoportja.