Jövőre a kétszeres címvédő Kína rendezi meg a League of Legends világbajnokságot és abban reménykednek, hogy hazai pályán az Invictus Gaming és a FunPlus Phoenix sikerei után zsinórban harmadjára is kínai csapat a világ legjobbja. Az országban egyre népszerűbb az esport, köztük is elsősorban a League of Legends, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Bilibili 113 millió dollárt fizetett azért, hogy Kínában három évig kizárólag ők közvetíthessék a világbajnokság mérkőzéseit.

Kína utoljára 2017-ben rendezett League of Legends világbajnokságot, az esemény pedig jövőre ismét visszatér az utóbbi két világbajnokságot bezsebelő országba. A döntőt az 56 ezer férőhelyes Shanghai Stadiumban rendezik majd, de emellett több városban is tartanak mérkőzéseket, ezekről a helyszínekről a közeljövőben értesülhetnek a rajongók.

A 2019-es világbajnoki döntő a G2 és az FPX közöttForrás: AFP/Lucas Barioulet

Bilibili - ami egy kínai videómegosztó oldal, több mint 30 millió regisztrált felhasználóval - nem ismeretlen név az esport világában, hiszen a League of Legends kínai bajnokságában (LPL) is indítanak saját csapatot Bilibili Gaming néven, valamint az Overwatch League-ben (OWL)
övék a Hangzhou Spark franchise.

A vállalat a mostani döntéssel diverzifikálni akarja üzleti tevékenységét, hiszen a cég bevételének 80 százalékát a mobilos játékok adják. Emellett saját videomegosztóval is rendelkeznek, amely hasonlóan működik, mint a Twitch, tehát esport közvetítések mellett a streamerek is közvetíthetik saját tartalmukat és 2017-ben 31,6 millió regisztrált felhasználója volt az oldalnak.