A Market Építő Zrt. telepíti a debreceni BMW-gyár felvonulási létesítményeit, a megbízás az építési konténerváros felépítéséről szól, vagyis a terület ideiglenes víz- és szennyvízhálózatának biztosítását, valamint az építési térvilágítást, az építési energiaellátást és az aszfaltozott építési utakat is magába foglalja - derül ki a Market Építő Zrt. közleményéből.

 A Market Építő Zrt. nyerte el a BMW Manufacturing Hungary Kft. által a felvonulási létesítmények megvalósítására kiírt pályázatot. A már önmagában is hatalmas építési bázisra 28 ezer négyzetméter aszfaltutat fektetnek 30-60 tonnás teherbírással, továbbá 12 ezer folyóméter végleges és közel 2500 folyóméter ideiglenes kerítést építenek.

Munkagépek dolgoznak a leendő BMW-gyár építési területén, Debrecen közelébenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A korábbi projektben elvállalt nagytömegű földmunka, valamint tereprendezés, a bel- és csapadékvíz elvezető csatornák készültsége meghaladja a 70 százalékot, naponta több mint 250 fős fizikai létszámmal és csaknem ugyanennyi munkagéppel végzi Magyarország eddigi legnagyobb egybefüggő területrendezési munkáját, illetve építkezést előkészítő feladatát a Market Csoport.

Mindkét projekt egy helyszínen, a Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben található közel 400 hektáros területen valósul meg.