Kiderült, idén kinek a zenéit hallgatták a legtöbbet a magyarok

festival Horizontal
US singer-songwriter Billie Eilish performs during Corona Capital Music Festival in Mexico City, on November 17, 2019. (Photo by PEDRO PARDO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Spotify nemcsak a felhasználóknak készített képes összeállítást zenehallgatási szokásaikról az év végéhez közeledve, hiszen az Origóhoz eljuttatott sajtóközleményből az is kiderült, hogy a magyarok körében kik voltak 2019-ben a legnépszerűbb előadók és mely számokat és albumokat hallgatták a legtöbben.
Vágólapra másolva!

A Spotify összeállításából nem csak a 2019-es adatokra derült fény, hanem arra is, hogy az elmúlt évtizedben mely előadók szerepeltek a legjobban a világ vezető zenei streaming platformján.

Az első helyen Drake végzett, akinek számait tíz év alatt 28 milliárdszor streamelték, a második Ed Sheeran lett, őt Post Malone, Ariana Grande és Eminem követték.

Idén Post Malone volt a legnépszerűbb előadó a felhasználók körében és több mint 6,5 milliárdszor streamelték a zenéit a platformon keresztül. Post Malone alig két hete mutatta be új albumát a Hollywood's Bleedinget, de ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy 2019 második leghallgatottabb albuma legyen.

Billie Eilish a Corona Capital Music Festival-on Forrás: AFP/Pedro Pardo

A 2019-es év rendkívül jól alakult a női előadók számára, elsősorban Billie Eilish és Ariana Grande mindent elsöprő sikereinek köszönhetően. A mindössze 17 éves Eilish ráadásul az egész évet nézve a második leghallgatottabb előadó volt Post Malone mögött 6 milliárd streammel, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go című albuma pedig a leghallgatottabb volt. A hallgatások tekintetében idén Ariana Grande végzett a harmadik helyen.

A Spotify Origóhoz eljuttatott összeállításából az is kiderült, hogy Magyarországon kiket hallgatták a legtöbben:

A legtöbbet hallgatott előadók

1. Billie Eilish
2. Post Malone
3. Ed Sheeran
4. Queen
5. Ariana Grande

A legtöbbet hallgatott dalok

1. „bad guy" - Billie Eilish
2. „Señorita" - Camila Cabello, Shawn Mendes
3. "Sweet but Psycho" - Ava Max
4. "Old Town Road - Remix" - Billy Ray Cyrus, Lil Nas X
5. "Dance Monkey" - Tones and I

A legtöbbet hallgatott albumok

1. "WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?" - Billie Eilish
2. "Hollywood's Bleeding" - Post Malone
3. "Nem tudja senki" - Follow The Flow
4. „Bohemian Rhapsody" - Queen
5. "No.6 Collaborations Project" – Ed Sheeran

A legnépszerűbb podcastek

1. Balázsék
2. Totalcar Égéstér: Podcast autókról
3. TheVR Happy Hour
4. Puzsér Podcast | Apu azért iszik, mert te sírsz!
5. Magyar Rádió rádiókabaré

Billie Eilish annyira népszerű Magyarországon, hogy jelenleg is Facebook kampány zajlik amellett, hogy a nyáron valamelyik fesztiválra elhívják a 17 éves előadót. A "Billie Eilish koncertet Magyarországra" nevű Facebook csoportnál már 35 ezren jelezték, hogy érdeklődnének egy ilyen esemény iránt. Az idei magyar lista második és harmadik helyezettje is járt már a Sziget Fesztiválon. Post Malone és Ed Sheeran is a fellépők között voltak 2019-ben, így már csak Ariana Grande és Billie Eilish az, aki nem koncertezett még Magyarországon.