Moneytou, a GB & Partners új befektetése

2019.12.07. 10:32

A GB & Partners által kezelt Exim Exportösztönző Magántőkealap tőkebefektetése révén indult el a NeoPay forradalmi fizetési szolgáltatás Magyarországon novemberben. Ezt vezethetik be hamarosan a környező országokban, elsőként decemberben Ukrajnában. A GB & Partners Zrt. jelentős összeget, több százmillió forintot fektetett be egy Magyarországon idáig egyedülálló, teljesen új típusú pénzküldő szolgáltatásba. A NeoPay által kidolgozott új Viber-funkció, a Moneytou segítségével - a világon először – a magyar fejlesztésnek köszönhetően azonnali pénzügyi tranzakciókat lehet majd végezni a Mastercard rendszerének támogatásával.

2019 októberében a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap több százmillió forintot fektetett be a NeoPay Zrt.-be, melyben egyúttal többségi tulajdonrészt is szerzett. A NeoPay fejlesztése, a Moneytou egy Magyarországon egyedülálló, azonnali pénzküldő szolgáltatás, mely a Mastercard és a Rakuten Viber együttműködésével jött létre. 

A Moneytou a Viber-felhasználók bankkártyái közötti kvázi valós idejű fizetési megoldás; közvetlenül történik a pénz mozgása, anélkül, hogy a pénz egyszer is a megszokott bank- és bankkártyarendszeren kívülre kerülne, vagyis egyszerre kínál kényelmet, gyorsaságot és a legmagasabb szintű biztonságot. 

A funkció elindításához a Viber-alkalmazáson belül a Moneytou ikont kell kiválasztani és az applikáció már készen is áll arra, hogy a felhasználók pénzt küldjenek egymásnak anélkül, hogy bankszámlaszámukat tudnák. A tranzakció a két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, a felhasználóknak nem kell pénzt letétbe helyezniük vagy kivenniük onnan és hétvégén is éjjel-nappal működik a szolgáltatás.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A befektetéssel a GB & Partners Zrt. jelentős keresletre számít az egyszerűen használható, kényelmes határon túli tranzakciókat lehetővé tévő fizetési megoldások iránt. 

A befektetés lehetővé teszi a szolgáltatás bevezetését első ütemben Magyarországon, Ukrajnában, Romániában és Szerbiában, de a Társaság már dolgozik további kelet- és dél-európai országokban történő megjelenésen is 

- mondta Bürchner Gábor, a GB & Partners befektetési igazgatója. 

Komoly növekedési potenciált látunk ebben az egyedülálló megoldásban. Hiszünk a kiemelkedő szereplők együttműködésének sikerében – tette hozzá Gubicza Ágoston, a GB & Partners többségi tulajdonosa.

Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója azt mondta: 
a Mastercardnál nagy örömmel fogadtuk, hogy magyar fejlesztés segítségével léphettünk előrébb a digitális fizetések terén. 

Hisszük, hogy a digitális megoldásoké a jövő és a Moneytou fontos lépést jelent ebben a folyamatban, hiszen modern és vonzó fizetési alternatívát kínál a kártyabirtokosok számára - tette hozzá.