New Yorkban is lesz egy új bázisa az Amazonnak

2019.12.09. 19:02

Az amerikai e-kereskedelmi vállalat bérleti szerződést írt alá egy manhattani irodaházzal, ahol a cég több mint 1.500 alkalmazottja kap helyet. Korábban az Amazon elállt attól, hogy Queens körzetében húzza fel egyik központját – összegzi az ABC News.

Az Amazon szerint az új iroda 2021-ben nyílik meg és a fogyasztói-, valamint hirdetési részlegek munkatársak dolgoznak majd ott. A seattle-i társaságnak már 3.500 alkalmazottja dolgozik a keleti parti város különböző irodaházaiban,és az Audible nevű leányvállalatának székhelye a közeli Newarkban található.

IllusztrációForrás: AFP/Denis Charlet

Ahogy az év elején jeleztük, továbbra is tervezzük az országon átívelő 18 technológiai központunk fejlesztését és bővítését, és ebbe New York is beletartozik" – áll az Amazon e-mailben továbbított nyilatkozatában.

Az Amazon közel 200 nagyvárosi régió megversenyeztetése során választotta korábban a Long Island City régiót, hogy ott egy csúcskategóriás irodakomplexumot húzzon fel 2,5 milliárd dolláros áron, 25 ezer új munkahelyet teremtve. Ehhez New York 1,5 milliárd dolláros adókedvezményt és támogatásokat tartalmazó ösztönző csomagot ajánlott fel, amit komoly kritika ért, mivel sokan úgy vélték, hogy a technológiai óriás megjelenésével elszálltak volna az ingatlanpiaci árak – ezt a vállalat megalapozatlannak ítélte meg.

A seattle-i központForrás: Getty Images/David Ryder

Számos technológiai vállalat bővíti New York-i jelenlétét, például a Facebook nemrég írt alá szerződést 140 ezer négyzetméternyi irodabérlésről a Hudson Yards területen, valamint a Google és az Instagram is új irodákat nyitott az elmúlt években.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK