Létrejött az USA legnagyobb lapkiadója

USA Today magazin
SAN FRANCISCO, CA - AUGUST 05: A copy of USA Today is displayed at a newsstand on August 5, 2014 in San Francisco, California. USA Today owner Gannett Company announced plans to spin off its publishing business and create two publicly traded companies in order to separate its publishing division from its broadcasting and digital businesses. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Novemberben az újságkiadó GateHouse lezárta a USA Todayt birtokló Gannett felvásárlását, és ezzel létrejött az Egyesült Államok legnagyobb lapkiadója. Az akvizíciót 1,8 milliárd dolláros magas kamatozású kölcsönnel teljesítették – írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

Az egyesített társaság a továbbiakban a Gannett nevet használja és a vezérigazgató, Mike Reed elmondta, hogy a cégnek nagy tervei vannak a digitális lehetőségek, valamint az apróhirdetések modernizálásának területén.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Justin Sullivan

Az egyesülés után jelentős szerkezetátalakítást és költségcsökkentést terveznek a cégnél.

A vállalat 300 millió dolláros költségcsökkentésben gondolkodik: az egyesüléssel számos pozíciót megdupláztak, továbbá sok olyan egyéb működési költség is keletkezett, amit csökkenteni kell – foglalta össze a vezető.

A cégnek 140 milliós digitális olvasói előfizetője van,

Paul Bascobert, a cég új működési egységének vezetője szerint az elkötelezett olvasói bázisuknak köszönhetően számtalan lehetőségük van a fejlődésre. Bascobert hozzátette, hogy a hír terület az, amelyhez a legkevésbé akarnak hozzányúlni az átalakítás során.