Kilőtt az űrturizmussal foglalkozó Virgin Galactic árfolyama, miután egyre több szakértő van azon a véleményen, hogy a startup megváltoztathatja az légi közlekedést és a jövőben ezermilliárd dolláros éves bevételt generálhat.

A hét elején 12 százalékkal nőtt a Virgin Galactic árfolyama, miután a Morgan Stanley közzétette a vállalattal kapcsolatos előrejelzését. Az elemzők szerint a részvény a következő években a jelenlegi 8 dollárról átlépheti a 60 dolláros szintet, amennyiben a vállalat eléri célkitűzéseit.

A Virgin Galactic az eredeti tervek szerint turistákat juttatott volna az űrben, azonban jelenleg inkább a szupergyors, az űrben történő utazásban látják a lehetőséget, amelynek köszönhetően drasztikusan csökkenne a repülési idő.

illusztrációForrás: AFP/Blue Origin

A Morgan Stanley a jelentésben megjegyzi, hogy jelenleg még az űrturizmus megvalósításába fektetnek az emberek, azonban a valódi lehetőség a Virgin Galactic légi közlekedésre gyakorolt hatásaiban vannak, hiszen ha a vállalatnak sikerül áttörést elérnie ezen a területen, akkor teljesen megreformálhatják a repülés jelenleg ismert formáját.

A Galactic is ezen a véleményen van, mert a vállalatnál abban hisznek, hogy bevételük jelentős részét a jövőben a hiperszonikus utazás hozza majd. Egy másik cég, a Sam Korus is készített egy felmérést, amelyből kiderült, hogy 2,7 millió ember lenne hajlandó 100 ezer dollárt fizetni azért, hogy órákkal lerövidítse utazásának idejét.