Az Apple egy iszonyúan erős géppel rukkolt ki, a Mac Pro névre hallgató asztali számítógép ára 50 ezer dollárnál (15 millió forint) kezdődik – írja a Business Insider.

Az 1976-ban alapított vállalat bemutatta legújabb, csúcskategóriás személyi számítógépét, amit kifejezetten professzionális felhasználásra terveztek, azoknak, akiknek hatalmas adatkészletekkel és többszörös 8K felbontású felvételekkel kell dolgoznia.

Apple Mac ProForrás: AFP/Brittany Hosea-Small

A gépet elsősorban azoknak a professzionális videó szerkesztőknek ajánlják, akik a film- és tévéiparban dolgoznak, és munkájukhoz szó szerint egy videószerkesztő erőművet igényelnek.

A számítógép 28 magos processzort, 1,5 terrabyte memóriát és 4 terrabyte tárhelyet is tartalmaz, ráadásul egy Apple Afterburner gyorsító kártyát is hozzáadtak a tervezők.

Apple Mac ProForrás: AFP/Brittany Hosea-Small

Ráadásul plusz 400 dollárért (119 ezer forint) kerekeket is lehet kérni a számítógépházhoz, ami jól jöhet azoknak a videó szerkesztőknek, akiknek esetleg külső helyszínen kell dolgozniuk és így helyszínről helyszínre tudják kényelmesen követni a forgató stábot.

Ez a számítógép egyúttal a cég legdrágább terméke.

Egy korábbi Mac Pro-t 2013-ban 9.599 (2,8 millió forint) dolláros áron hozták forgalomba, míg a vállalat 2015-ben indított okosórájának legdrágább verziója, a 18 karátos arannyal készült Apple Watch Edition 17 ezer dollárba (5 millió forint) került.