Ki nem találná, melyik lehet a jövő év egyik legizgalmasabb devizája

Horizontal
This general view taken in Jakarta on May 11, 2016 shows reclamation on G island (with background apartments on Jakarta land), one of 17 man-made islets planned to build known as the giant sea wall projects in Jakarta. Indonesian government on May 11, imposed moratorium on the Jakarta bay reclamation projects, declared all activity related to the projects frozen as it wanted to work on clearing up perseption of overlapping authority between ministries and city administration. / AFP PHOTO / ADEK BERRY
Vágólapra másolva!
A Goldman Sachs elemzői szerint elég jó befektetési lehetőségnek számít majd jövőre az indonéz rúpia a devizapiacon. A viszonylag stabil makrogazdasági környezet mellett ugyanis igen erős hozamokkal bírnak az indonéz eszközök.
Vágólapra másolva!

A jövő év egyik legizgalmasabb befektetési eszköze lehet az indonéz rúpia – mondják a Goldman Sachs elemzői. A kulcs pedig a stabilitás. A bank devizapiaci elemzője, Zach Pandl ugyanis úgy látja,

a mostani világgazdasági környezetben Indonézia makrogazdasági stabilitása igen kedvező lehetőséget biztosít a befektetőknek.

Az országban ugyanis nem csupán a gazdasági növekedés szilárd, de a jó kormányzás mellett a központi bank is olyan politikát folytat, melynek célja, hogy megőrizze az ország fizetőeszközének relatív stabilitását – tette hozzá a CNBC-nek Pandl. Ezt támasztja alá, hogy a Bank Indonesia egyik kiemelt célja, hogy megvédje a rúpiát az amerikai-kínai kereskedelmi háború kedvezőtlen hatásaitól.

Az indonéz rúpia lehet 2020-ban a devizapiac egyik sztárja Forrás: EyePress News

A rúpia egyébként idén eddig több mint 2,5 százalékot emelkedett, és ázsiai idő szerint szerdán 14,010-es dolláronkénti árfolyamon forgott.

Pandl kiemelte, a globális környezet is egy kicsit jobban fest, mint korábban, köszönhetően elsősorban annak, hogy az USA és Kína közti konfliktus jó irányba halad.

Ez pedig arra ösztönzi a Goldman elemzőit, hogy az eddigieknél némileg nagyobb kockázatokat is vállaljanak a feltörekvő devizapiacokon.

Ráadásul az indonéz rúpia nincs is olyan távol a korábban meghatározott biztonsági tartománytól. Emellett pedig igen kedvező hozamokat produkál a fizetőeszköz – tette hozzá a szakember. A stratéga kiemelte, a mostani elemzésük még nem is foglalja magában Indonézia hitelminősítésének esetleges javulását – egy ilyen lehetőség még vonzóbbá tenné az eszközt.