Már otthonra is igényelhető a Fehér Ház belső dekoratőre

2019.12.13. 20:30

Heather Cooper, a washingtoni székhelyű belsőépítész három elnök alatt is szolgált, mint a Fehér Ház dekoratőre, akit az ünnepek miatt egyre többször kérnek fel a karácsonyi díszítés megtervezésére – írja a MarketWatch.

A Washingtonban élő Chrys Kefalas férjével közösen bérelték fel Heather Coopert azért, hogy ünnepi hangulatot csempésszen otthonukba, és egyúttal minimálisra csökkentse a karácsonyi dekorálás okozta stresszt. A dekoratőr pedig nem egészen egy nap alatt feldíszítette otthonukat.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Ez egy új családi hagyomány lesz nálunk, ami igazi ajándék a számunkra, így az ünnepi időszak kevésbé stresszes" – nyilatkozta Kefalas.

A Healthline orvosi tanácsadással foglalkozó webhely 2015-ös felmérése szerint 

az emberek 62 százaléka stresszesnek tartja az ünnepi időszakot, míg a Pszichológiai Szövetség megbízásából készített 2006-os tanulmány szerint az időhiányt nevezik meg az amerikaiak többsége a legnagyobb stressz forrásként.

Talán egy évtizedig is eltart, de a ház az idő múlásával egyre szebb lesz" – mondta Cooper, aki a díszítéshez a családok saját díszeit használja fel, de új kiegészítőket is hozzá szokott adni a dekorációhoz, így bővítve ügyfelei karácsonyi dekorációs gyűjteményét.

A dekoratőr általában napi 1.200 dollárt számít fel (353 ezer forint) szolgálataiért, ugyanakkor a nagyobb otthonok díszítése akár napokig is eltarthat. Ügyfelei jórészét azok az emberek teszik ki, akik az ünnepi időszak alatt is elfoglaltak, ők általában a hagyományos karácsonyi díszítést részesítik előnyben.

Míg a Fehér Házban dolgozott, Cooper elkészített egy hatalmas cukorka-adagolót, amit télies dekorációval rendezett be és a vendégek fehér cukorkákat kaptak belőle. Idén pedig egy kaliforniai család bérelte fel, hogy ötvözze a karácsonyi díszítést egy babaváró bulival, a fákat rózsaszín díszekkel, balettcipőkkel és egyszarvúakkal díszítette fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK