Egy online brókercég új appja biztat tömeges tőzsdézésre

tőzsde, Wall Street, USA, New York
NEW YORK, NY - OCTOBER 26: A monitor displays the day's final numbers on the floor on the New York Stock Exchange (NYSE), October 26, 2018 in New York City. The Dow Jones Industrial average was down nearly another 300 points at the close on Friday. Disappointing earnings numbers from key technology companies, including Amazon and Alphabet, were driving forces for the markets' slide. Drew Angerer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Robinhood is csatlakozik azokhoz a startup pénzügyi cégekhez, amelyek tört (arányosított) részvényeket is kínálnak felhasználóiknak, így bárkinek lehetősége lesz kipróbálni a tőzsdét, akár egy dollárral is – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

A vállalat a héten jelentette be, hogy bevezeti a részleges tőzsdei kereskedelmet, és ezzel lehetőséget biztosít mindenkinek, hogy részt vegyen a tőzsdei folyamatokban, például

a felhasználók olyan népszerű technológiai részvények töredékét is megvásárolhatják, mint az Amazon,

aminek részvényenkénti ára 1.700 dollár (félmillió forint).

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Drew Angerer

A Robinhood a harmadik vállalat – a Charles Schwab és a Square után –, ami rövid időn belül bejelentette ezt a funkciót Ráadásul a SoFi és a Stash fintech cégek is lehetőséget biztosítanak ügyfeleiknek, hogy tört részvényeket vásároljanak.

– nyilatkozta a Robinhood vezérigazgatója, Vlad Tenev.

A fintech és startup cégek részleges tőzsdei kereskedelmét végző DriveWealth vezérigazgatója, Robert Cortright elmondta, hogy ez a legújabb trend a pénzügyi vállalatok körében, és a jövőben még több társaság kínálja majd ezt a lehetőséget.

Illusztráció Forrás: Robinhood/blog.robinhood.com

A SoFi volt az egyik első vállalat, amely júliusban bemutatta a tört részvények vásárlásának lehetőségét ügyfelei számára. Bevezetése után az Amazon részvények tulajdonosainak száma 271 százalékkal növekedett.

A cég adatai szerint ügyfeleik 87 százaléka első tőzsdei kereskedését tört részvényekkel indította. A legfelkapottabb részvények az Amazon, a Tesla, az Apple, a Disney és a Microsoft, és a felhasználók inkább azt nézik, mennyi dollárt fektetnek, be, mint a részvények töredékét.

Illusztráció Forrás: Robinhood/blog.robinhood.com

Bár a startupok gyakran egy harmadik felet bíznak meg azzal, hogy végrehajtsa a részvények töredékes vásárlását és eladását, de ezt a Robinhood cégen belül oldotta meg.

A vállalat azt tervezi, hogy bármilyen részvényt megvásárol, amit ügyfelei választanak, a fennmaradó részt pedig saját céges portfóliójában tartja.

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a Robinhood nagyobb kockázatot is vállal, de a cég vezérigazgatója elmondta, hogy ez számukra kis költséggel jár, és képesek lesznek kezelni a kockázatokat. A nemrégiben 7,6 milliárd dollárra becsült vállalat múlt héten tette közzé, hogy 10 millió számlával rendelkezik.