Vágólapra másolva!
A jegybank úgy határozott, hogy visszavonja a postai brókercég tevékenységi engedélyét. Ezt eleve a cég kérte, de előtte még átadta az ügyfeleit és vagyonát a takarékszövetkezeti banknak.
Vágólapra másolva!

Visszavonta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyar Posta Befektetési Zrt. befektetési szolgáltatási és kiegészítő szolgáltatási tevékenységek folytatására jogosító engedélyét - derül ki a Magyar Posta brókercégének oldaláról. Ezt egyébként maga a postai leánycég kérte a jegybanktól, hiszen úgy döntöttek: még 2019-ben megszüntetik a befektetési üzletágat - irja a Napi.hu.

Ennek érdekében még

október 21-én a társaság felfüggesztette valamennyi befektetési szolgáltatási tevékenységét, továbbá kezdeményezte az MNB-nél a vonatkozó tevékenységi engedélyének visszavonását.

A cég korábbi közlése szerint megszüntetik az egyes pénzügyi eszközök forgalmazására vonatkozó szerződéseiket, valamennyi függő ügynökével megszüntetik a közvetítői jogviszonyt, és nem köt befektetési szolgáltatási tevékenység végzésére, illetve kiegészítő szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződést.

Illusztráció Fotó: Mudra László [origo]

Minderre azért volt szükség, mert

a Magyar Posta Befektetési Zrt. legalább 45 ezer ügyfelének mintegy 226 milliárd forintos vagyonát irányították át október 21-én az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bankhoz.

Csak az nem került át, aki október 14-ig kitöltötte az elutasító nyilatkozatot. Valamennyi ügyfél- és értékpapírszámla, és az ezen található pénz- és pénzügyi eszközöknek a kezelése átkerült az MTB-hez.