Európa leggazdagabb embere, Bernard Arnault az idén hatalmas összeggel növelte tovább a vagyonát, 39 milliárd dollárral lett gazdagabb.

Cége, az LVMH részvényei az európai részvények közül a legnagyobb emelkedést mutatták fel, amivel 82 milliárd dollárral emelkedett a piaci kapitalizációja. A cégnek - amely a Louis Vuittontól a Dom Perignonig számtalan luxusmárkát birtokol - a Bloomberg adatai szerint Arnault közel felerészben tulajdonosa.

Bernard Arnault, az LVMH elnök-vezérigazgatójaForrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Az LVMH papírjainak szárnyalása az üzletembernek 39 milliárdos vagyongyarapodást jelentett. Arnault egyébként a nyár közepe óta már a világ második leggazdagabbjának számít: ekkor megelőzte Bill Gates-t, a Bloomberg milliárdosokat vizsgáló listája szerint.

Rohamtempóban növekszik a cég vezetőjének vagyonaForrás: Getty Images

A Microsoft alapítójának 107 milliárd dollár a vagyona a becslések szerint, viszont a luxustermékeket gyártó LMHV francia üzletembernek, Bernard Arnault-nak már 108 milliárd.

Az LVMH részvényei hatalmasat mentek az idénForrás: Bloomberg

Az európai piacon nagyot mentek idén a svájci részvények is, élükön a Nestlével és a Roche-sal, emellett továbbra is kapós volt a technológiai szektor, tovább növelne ezzel az ágazat olyan óriásainak értékét, mint az ASML vagy az SAP.