Több millió terméket küldhet vissza ingyenesen az Amazonnál

New York, Amazon bolt
Amazon opens a new store where everything for sale is rated 4 stars and above, is a top seller, or is new and trending on Amazon.com in SoHo neighborhood of New York on September 27, 2018. / AFP PHOTO / Jim WATSON
Vágólapra másolva!
Az amerikai e-kereskedelmi cégnél korábban csak a cipőket, ágyneműket és ruhákat lehetett ingyenesen visszaküldeni, azonban az ünnepek közeledtével ezt a lehetőséget több millió termékre is kiterjesztették.
Vágólapra másolva!

Mostantól az Egyesült Államokban is lehetősége van ingyenesen visszaküldeni a csomagokat azoknak, akik elektronikai- vagy konyhai eszközöket illetve egyéb háztartási cikkeket vásároltak, és a súlya nem éri el az 50 fontot, vagyis a 22,6 kilogrammot.

Illusztráció Forrás: AFP/Jim Watson

A visszaküldési lehetőség bővítése a vállalat növekvő logisztikai hálózatának eredménye

– olvasható a vállalat sajtóközleményében, amelyben kitértek arra is, hogy a cég a szállítási határidők felgyorsításán, valamint a saját szállítási hálózatának bővítésén dolgozik.

Illusztráció Forrás: AFP/Philippe Huguen

Az online kiskereskedő szerint az Egyesült Államokban már több mint 18 ezer visszaviteli pont található, beleértve az olyan Amazon üzleteket, mint a 4-Star and Books, a Whole Foods bizonyos üzletei, ezer Kohl bolt és közel 10 ezer UPS átvételi pont.

Továbbá a vállalat körülbelül ezer Amazon Hub pontot alakított ki országszerte, ami önkiszolgáló átadóhelyként működik.

Továbbá a cég kiterjesztette a visszaküldési időkorlátot is: a november elseje és december vége között vásárolt termékeket január 31-ig van lehetőség visszaküldeni.