Kávés sörrel ünneplik a téli napfordulót

2019.12.21. 09:34

December 21-én karácsonyváró sörkülönlegességet mutatnak be Budapest több sörözőjében, ami egy magyar és egy dán kisüzemi sörfőzde együttműködéséből született – írja a Beerporn.hu.

A koppenhágai Ghost Brewing és a Csupor Craft Beer által közösen elkészített sört a Leghosszabb Éjszaka rendezvénysorozat keretében mutatják be.

IllusztrációForrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Az ünnepi ital a Black Panther in the Woods nevet viseli, és háromféle tölggyel érlelt, 8,5 százalékos alkoholtartalmú sör. A receptet Csupor Márton sörfőző a dán csapattal közösen alkotta meg, és a szintén koppenhágai Amager Bryghus sörfőzdében készült el.

Az intenzív, kávés, vaníliás, konyakos ízvilágú főzetet kizárólag a december 21-én induló, Leghosszabb Éjszaka rendezvénysorozat keretén belül lehet megkóstolni, egy időben, elsősorban olyan sörözőkben, ahol különleges söröket forgalmaznak – olvasható az esemény oldalán.

A főzetből mindössze 12 darab, egyenként harminc literes hordó érkezik Magyarországra. A sörkülönlegesség egyediségét a frissen pörkölt kenyai kávé adja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK