Megromlott a viszony Wakanda és az USA között

WHITE HOUSE
A view of the White House seen on April 7, 2015 in Washington, DC. A power outage hit many parts of downtown Washington, leaving several buildings in the dark, including the State Department and metro stations. AFP PHOTO/BRENDAN SMIALOWSKI
Vágólapra másolva!
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) eltávolította a képzeletbeli Wakandát arról a listáról, amely az Egyesült Államok és más országok közötti kereskedelmi megállapodásokat sorolja fel.
Vágólapra másolva!

Wakanda, a Fekete Párduc című filmben szereplő fiktív afrikai ország, állítólag azért került fel rövid időre a listára, mert egy teszt lefuttatásakor hiba történt. Francis Tseng, egy New York-i szoftverfejlesztő cég munkatársa bukkant rá a bakira, miközben a különböző mezőgazdasági tarifákat kutatta.

illusztráció Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Még az olyan adatok is elérhetőek voltak, hogy milyen javak, árúk cseréltek gazdát a két ország között. Az USDA hamar javította a hibát, azonban arról eddig nem érkezett hír, hogy egyáltalán miért vettek fel egy képzeletbeli országot a kereskedelmi kapcsolatok jegyzékébe.