Trükkös módon vonul tőzsdére az egyik legnépszerűbb fogadóiroda

2019.12.24. 10:53

A DraftKings néhány éve robbant be a köztudatba, amikor is úgynevezett napi fantasy sportfogadásokat kínált a rajongók számára. Hétfőn bejelentették, hogy összeolvadnak a tőzsdén jegyzett Diamond Eagle Acquisition-nel és az SBTech nevű vállalattal, így 2020-ban már a DraftKings részvényeivel is lehet kereskedni.

Jason Robins, a DraftKings vezérigazgatója korábban a CNBC-nek elmondta, hogy két opció állt a vállalat előtt. Az egyik, hogy az SBTech felvásárlása előtt vonulnak tőzsdére, a másik pedig hogy a cég felvásárlása után. A jelenlegi megoldással azonban a DraftKings megkerüli az első nyilvános forgalomba hozatalt és anélkül is a tőzsdén jegyzett céggé válik.

A vállalatok összeolvadása a tervek szerint 2020 első felében válik véglegessé. Az üzlet részeként a Diamond Eagle DraftKings-re változtatja a nevét, az újonnan létrejövő fogadóirodát pedig nagyjából 3,3 milliárd dolláros tőzsdei kapitalizációval a Nasdaq-on jegyzik majd.

A DraftKings és a legnagyobb rivális a FanDuel a 2010-es évek eleje óta folyamatosan növekvő népszerűségnek örvendenek. A kezdetekben az Egyesült Államokban sokak által kedvelt fantasy sportokra kínáltak nyereményeket és fogadási lehetőségeket, de több államban is komoly ellenállásba ütköztek a felügyeleti szervek részéről.

Már akkor is azzal érveltek, hogy ők valójában fogadóirodák, azonban hivatalosan csak 2018-ban váltak azzá. A DraftKings jelenleg Indiana, New Jersey, Pennsylvania és West Virginia államban kínál online fogadási lehetőségeket, valamint fogadóirodákkal is rendelkeznek több államban.