New York városában 2019-ben 307 üzletet zártak be az előző évhez képest, ami 3,7 százalékos, rekord nagyságú boltbezárást jelent a város történetében a State of the Chains jelentés szerint – írja a Business Insider.

Míg tavaly 8.136 üzlet működött a városban, addig idén év végéig 7.832 üzlet, ez rekord számú üzletbezárást jelent. Az amerikai kiskereskedők üzleteit összegző New York-i statisztikát tizenkét éve gyűjtik.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Ez már a második egymást követő év, amikor csökkent az üzletek száma az Államok legnépesebb városában. Ráadásul a város mind az öt kerületében csökkent az üzletek száma.

A Center for an Urban Future szervezet jelentésben felsorolt 316 üzletláncból 116-nál esett vissza az áruházak forgalma, 126 üzletlánc bevételei nem változtak és 76 üzletlánc tudott nyereséget felmutatni. Például a Subway szendvicsező 43 helyszínen zárt be, míg a Payless cipőáruház bankcsődje miatt zárta be 71 New York-i boltját.

IllusztrációForrás: AFP/William Edwards

Ugyanakkor a Starbucks, az AT&T, és a Dunkin 'Donuts több mint tíz üzlettel növelte hálózatát.

A Business Insider korábbi jelentésében beszámolt arról, hogy a kiskereskedelmi iparágban várhatóan 9.300 üzlet fog bezárni idén a világon.