Sikerágazat lett Kínában a gyógyszeripar

Farmakológia gyógyszer MEDICINE cure MEDICINE AND HEALTH healthcare DRUGS medical testing drug research pharmaceutical genetic vials phial VACCINE petri DISH ampules experimental bespoke future life sciences biotechnology biomedical pharmacology clinical
Farmakológiai kutatás
Vágólapra másolva!
Kilőtt a kínai gyógyszerpiac teljesítménye, mely az előrejelzések szerint, néhány év múlva globális viszonylatban a második legnagyobb lesz az Egyesült Államoké mögött, számol be arról az Asia Times.
Vágólapra másolva!

Iparági elemzések szerint, 2023-ra Kína gyógyszerpiaca közel 162 milliárd dollárosra, azaz mintegy 49 ezer millárd forintosra nő.

Ezzel a globális gyógyszerpiac mintegy 30 százalékát fogja magáénak tudni az ország, amivel a második legnagyobb lesz az USÁ-é mögött.

2018-ban Kína belföldi gyógyszeripari piacának teljesítménye megközelítette a 128 milliárd dollárt, ami 2,4 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. A következő öt évben, az éves növekedés átlagos mértéke 5 százalék körül várható.

Elemzők szerint, a dinamikus növekedés mögött az új gyógyszerekhez való hozzáférés felgyorsítása, az egészségügyi szolgáltatások minőségének javítása, valamint az egészségügyi biztosítások kiterjesztése egyaránt ott áll.

Illusztráció Forrás: Science Photo Library/TEK IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Tek Image/Science Photo Library

Kínában jelentős gyógyszerészeti fejlesztések zajlanak. Új készítményeket állítanak elő a cukorbetegség formáinak kezelésre, ahogy egyes tumorokéra, és készülnek új antibiotikumok is.

Az elmúlt években Peking számos intézkedést hozott azért, hogy a gyógyszeripari innovációban Kína utolérje a fejlett országokat. Ezek között nagy jelentőségűek azok, melyek a kínai kutatóközpontokat és kutatókat, bekapcsolták a nemzetközi gyógyszeripari programokba, és hozzáférést biztosítottak számukra a globális klinikai adatokhoz a gyógyszerfejlesztésekhez kapcsolódóan, valamint lehetővé tették a saját adatok megosztását.

A számok nyelvén kifejezve, az új gyógykészítmények engedélyezésének folyamata jelentősen, 62 százalékkal gyorsult fel az új direktíváknak köszönhetőem, egyes készítménytípusokon belül az , engedélyezett készítmények száma pedig a többszörösére nőtt.

A kínai gyógyszeripar gazdasági erősödését a friss jelentések is mutatják. Például

2018-ban a kínai egészségügyi startupok összesen 2,7 millárd dollárnyi befektetést vonzottak,

ami a globális volumen több mint 7 százaléka.

2019-ben ez megduplázódott, 4,5 millárd dollárra, a globális egész 11,6 százalékára.