Mintegy 300 ezer bolti munkahely szűnt meg egy évtized alatt a briteknél

bolt, végleges bezárás
Vágólapra másolva!
Mintegy 300 ezer munkahely szűnt meg egy évtized alatt a főutcákat érintő boltbezárások miatt az Egyesült Királyságban egy tanulmány szerint. A munkahelyek megszűnése aránytalanul nagy számban érintette a női munkavállalókat – összegzi az Independent.
Vágólapra másolva!

Nemrég bejelentették a főutcákat támogató egymilliárd fontos alap következő szakaszát, aminek célja a városközpontok megújítása. Robert Jenrick miniszter 14 új területet mutatott be, ahol az alapnak köszönhetően megújítják a városközpontokat – mint Salford, Croydon, Knowsley, Preston, Coventry és Rushmoor.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Royal Society of Arts, Manufactures and Commerce szervezet jelentése szerint,

főleg a pénztárosok, bank-tisztviselők és fodrászok voltak azok, akiket leginkább érintették a 2010-es években bekövetkezett üzletbezárások.

A szervezet szerint ugyanakkor az elbocsátott 289 ezer dolgozó 81 százaléka nő.

Az RSA megállapította, hogy a foglalkoztatás változása alapján a leggyorsabban növekvő szakma a számítógép- és szoftverprogramozók – számuk 72 százalékkal 162 ezerre nőt.

Illusztráció Forrás: AFP/Manjunath Kiran

– nyilatkozta Alan Lockey, az RSA munkaközpontjának vezetője, hozzátéve, hogy

a következő évtizedben a technológiai változás továbbra is a munkaerőpiac átalakulásának mozgatórugója lesz.

A társaság szerint idén mintegy 16 ezer üzlet zárt be, vagyis 61 bolt minden munkanapon. Joshua Bamfield professzor, az RSA igazgatója elmondta, hogy 2020-ra kilenc százalékkal több üzletbezárásra számítanak, vagyis mintegy 17 ezer bolt zárhat be a szigetországban.